Yılın en büyük inşaat endüstrisi etkinliklerinden biri olan fib Sympsium 2023, ’Building for the Future: Durable, Sustaniable, Resilient’ temasıyla 5-7 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. TÜBİTAK 2223-C Programı kapsamında desteklenen sempozyum, Uluslararası Yapısal Beton Federasyonu Türkiye Şubesi (fib Turkey), İstanbul Teknik Üniversitesi ve Türkiye Deprem Vakfı’nın katkılarıyla düzenlendi.



İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve fib Türkiye Delegasyonu Başkanı Prof. Dr. Alper İlki’nin eş başkanlığını gerçekleştirdiği ve 50’den fazla ülkeden katılımın gerçekleştiği sempozyumda tüm paydaşlara inşaat mühendisliğindeki son gelişmeleri, uygulamaları ve gelecek perspektiflerini durabilite, sürdürülebilirlik ve dirençlilik açısından sunabilecekleri bir platform oluşturmak amaçlandı. Sempozyumda beton ve yenilikçi malzemeler, yapısal performans ve tasarım, inşaat yöntemleri ve yönetimi ve sıra dışı yapılar ile ilgili konular ele alındı. Ayrıca 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri ile ilgili çalışmaların yer aldığı özel bir oturum düzenlendi.
6 açılış konuşması ve 14 davetli tema konuşması gerçekleştirilen sempozyumda toplam 412 sunum gerçekleştirildi. Yine yapılan bu sunumlardan elde edilen ve dünya çapında 55 farklı ülkeden araştırmacının katkıda bulunduğu 2 cilt ve yaklaşık 4000 sayfadan oluşan ve Springer tarafından basılan bildiriler kitabı yayınlandı. Kitapta yayınlanmış olan bildiriler Scopus ve Web of Science tarafından taranmaktadır.